Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Living Europa Header
Living Europa

L'Alba Riera viatja per Europa per conèixer com estan vivint l'Erasmus els estudiants catalans.

Per a molts joves marxar a estudiar fora és l'excusa per emancipar-se de casa per primera vegada. Com viuen aquesta primera experiència? Els amics que es fan fora d'Erasmus son diferents de la resta? De quina manera afecta el masclisme a les estudiants? L'Alba Riera viatja per diferents ciutats d'Europa, com París o Groningen, per conèixer de ben a prop com estan vivint l'Erasmus els estudiants catalans.

Capítols

Living Europa Cap 1 Pàdua Diners
Per a molts joves marxar a estudiar fora és l'excusa per emancipar-se de casa per primera vegada. Com viuen aquesta primera experiència? És fàcil trobar pis? Com s'ho fan per pagar-lo i per administrar-se els diners? Tothom pot permetre's marxar d'Erasmus?
Living Europa Cap 2 Groningen Amor
Les relacions que fas lluny de casa s'intensifiquen moltíssim. La gent amb qui fa dos dies que fregues plats es converteixen en la teva família. Com es cuiden les relacions que deixem enrere per videotrucada o per WhatsApp? És una bona idea tenir una relació a distància?
Living Europa Cap 3 París Costums
De la rutina i la monotonia ningú se'n salva. Per tant, t'agradi o no, aquest és el teu episodi. Quan marxem fora de casa ens hem de tornar a inventar una rutina: google maps, targeta pel transport públic, google translate per preguntar on és el supermercat. Ens adaptem fàcilment a la nova realitat...
Living Europa Cap 2 Copenhaguen Feminismes
Compartir la ubicació quan tornem soles a casa al vespre, WhatsApp de rigor per saber si has arribat bé, veure com als dinars familiars només s'aixequen les dones a recollir els plats a la cuina,... Marxar fora és una oportunitat per desfer-se del masclisme o sempre ens acompanya?
Living Europa Cap 4 York Identitat
Hi ha qui aprofita l'Erasmus per començar de zero, per ser una persona diferent i per atrevir-se a provar tot allò que no fa quan està a casa, on tothom el coneix. Sortir a fora també és una oportunitat per experimentar amb la pròpia identitat, per desfogar-se, per sortir de festa i per tornar a...
Living Europa Cap 6 Dublín Salut Mental
El tema, EL TEMA. És potser una de les principals preocupacions de les generacions més joves. Trobar a faltar casa, canviar-te a una ciutat on plou tot el dia, sentir-te sola. Aquest trimestre que absolutament tots i totes associem amb la festa, la desinhibició, l'aventura. És sempre així?