Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article19 novembre 2021Representation in Spain – Barcelona1 min read

Agromallorca i Cooperatives Agro-Alimentàries de les Illes Balears participen en un projecte europeu per digitalitzar la producció i maximitzar els recursos naturals

El programa PLOUTOS té com objectiu la millora de la qualitat dels productes agroalimentaris i l’increment de la sostenibilitat de les explotacions agrícoles.

Agricultura

El sector agrari de les Illes gestiona el 85% de tota la superfície terrestre. Tot i això, bona part de l’activitat econòmica està vinculada al sector turístic. En aquest sentit, aquestes compten amb una població d'un milió d'habitants, i n’acullen uns 16 milions l'any. Per aquestes raons, la sostenibilitat econòmica, social i ambiental de les Illes depèn de l'equilibri entre el sector turístic i l'agricultura.

Actualment, el sector agrícola requereix d’innovació i de l’adopció de les noves tecnologies disruptives per poder ser més competitius i generar més sinergies amb el sector turístic, augmentant així els seus ingressos i impacte positiu.

És en aquest context on el projecte europeu PLOUTOS, que forma part del programa Horitzó 2020, està portant a terme una prova pilot amb Agromallorca, Cooperatives Agro-Alimentàries de les Illes Balears i l’empresa Anysolution per digitalitzar la producció, maximitzar l’ús de recursos naturals i buscar sinergies amb el sector turístic.

A través de sensors instal·lats en els hivernacles, els productors podran conèixer els paràmetres idonis per als seus cultius i millorar la presa de decisions. Això s’espera que es tradueixi, entre d’altres, en una reducció significativa de l’ús de pesticides, d’aproximadament el 10%, del consum d’aigua (20%) i dels costos de producció (18,6%).   

A més, aquest projecte vol millorar també la traçabilitat i la informació disponible del producte en la seva cadena de valor. La informació obtinguda també facilita la creació d’un catàleg per a operadors turístics, que poden conèixer millor els productes de proximitat de la zona.

 

Més informació

Sobre el projecte Ploutos

Detalls

Data de publicació
19 novembre 2021
Autor
Representation in Spain – Barcelona