Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article26 maig 2023Representation in Spain – Barcelona

Alumnes de l’INS Guillem Catà de Manresa viatgen a Itàlia per participar en un projecte europeu que aprofundeix en l’ús educatiu del patrimoni cultural en l’àmbit digital

L’alumnat del cicle de grau mitjà de Fusteria i Moble de l’INS Guillem Catà de Manresa ha viatjat a Soverato (Itàlia) juntament amb altres alumnes de Croàcia, Grècia, Hongria, Itàlia i Portugal, en el marc del programa EuroDigiCultHer.

INS Guillem Catà de Manresa

Aquesta iniciativa fomenta l’intercanvi de bones pràctiques entre instituts de sis estats membres i l’ús del patrimoni cultural europeu en format digital en l’educació.

Durant el programa, els participants han tingut l’oportunitat d’intercanviar coneixements i idees amb alumnes d’altres països, així com de millorar les seves capacitats en diferents àmbits de formació digital i de treballar les seves competències lingüístiques. Seguint els objectius d’EuroDigiCultHer, l’alumnat ha participat en tallers formatius sobre tecnologies innovadores com ara la realitat virtual i augmentada. Aquesta formació s’ha centrat en el foment de l’ús de les tecnologies dins de l’educació secundària i ha proporcionat els alumnes una visió més ampla de les seves especialitats. A més, han pogut gaudir del patrimoni cultural de Soverato i de Sicília amb visites a diversos museus i monuments, en les quals han extret dades que posteriorment han digitalitzat.

INS Guillem Catà de Manresa
INS Guillem Catà de Manresa 3
INS Guillem Catà de Manresa 6
INS Guillem Catà de Manresa 4
INS Guillem Catà de Manresa 5

 

 

Rerefons

EuroDigiCultHer és un projecte d’intercanvi escolar entre sis centres educatius de Croàcia, Espanya, Grècia, Hongria, Itàlia i Portugal. La digitalització i la preservació del patrimoni cultural europeu és un dels àmbits clau de l’Agenda Digital per a Europa. La Comissió Europea va posar en marxa l’any 2008 Europeana, una plataforma per al patrimoni cultural digital per tal de preservar el patrimoni cultural, promoure el sentiment d’identitat europea i donar suport al professorat a l’hora d’integrar el patrimoni cultural digital en la seva docència. En aquest sentit, EuroDigiCultHer té l’objectiu d’implementar el patrimoni cultural digital en l’ensenyament de diferents matèries i difondre Europeana entre professorat i alumnat.

Més informació

Erasmus +

El projecte EuroDigiCultHer

La plataforma Europeana

Detalls

Data de publicació
26 maig 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona