Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa5 octubre 20213 min read

Barcelona acull el Diàleg sobre el futur de la digitalització que impulsen la Moncloa i les institucions europees

 

  • El Diàleg se celebrarà els dies 7 i 8 d’octubre a l’escola de negocis de la Universitat Pompeu Fabra i estarà obert a qualsevol ciutadà que hi vulgui participar; cal registrar-s’hi prèviament al web https://www.futuros.gob.es/digitalizacion
  • Constarà de diverses taules d’experts, reunions d’alt nivell i dos tallers en els quals la ciutadania serà la protagonista.
  • L’objectiu és estimular converses plurals, informades i constructives sobre el futur i obtenir propostes concretes que es puguin incorporar a l’Estratègia nacional de llarg termini que prepara el Govern d'Espanya, a la Conferència sobre el futur d’Europa i a l'Agenda de prospectiva estratègica de la Comissió Europea.
  • El Diàleg està organitzat per la Moncloa, amb el suport de la Comissió Europea, el Parlament Europeu, l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Fundació ”la Caixa” i el Cercle d’Economia. El projecte contribuirà al Cicle de la Metròpoli Intel·ligent del procés Barcelona Demà.

 

Catalunya, amb un dels nivells de digitalització de les empreses més alts de l’estat, ha estat l’escollida per acollir el diàleg sobre el futur de de la digitalització.  L’acte tindrà lloc a l'escola de negocis UPF Barcelona School of Management els dies 7 i 8 d’octubre. Estarà obert a tots els ciutadans que hi vulguin participar de manera presencial o virtual. Entre els ponents hi haurà Nadia Calviño, vicepresidenta primera del Govern i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital; Carme Artigas, secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial; Clara de la Torre, directora general adjunta d'Acció per al Clima de la Comissió Europea; Lorena Boix Alonso, directora de Societat Digital, Confiança i Ciberseguretat de la Comissió Europea; Dimitri Lorenzani, membre del gabinet del vicepresident de Relacions Interinstitucionals i Prospectiva de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič; i experts universitaris, representants d'ONG, emprenedors i directius d’empreses digitals capdavanteres com Cellnex, HP, IBM, Indra i Telefónica, entre d’altres.

A més de les taules de debat, s'organitzaran dos tallers ciutadans dissenyats per escoltar les idees de la població, prendre’n nota i incorporar-les a les iniciatives i estratègies de futur. En el primer taller es parlarà sobre què necessitem per digitalitzar les nostres empreses (7 d’octubre, 17:00 h), mentre que en el segon es reflexionarà sobre com podem aconseguir que la digitalització sigui bona per a tota la societat (8 d’octubre, a les 11:00 h). En ambdós casos, per temes d’aforament, cal inscripció prèvia.

 

L’objectiu del Diàleg és enriquir el debat públic i oferir a la ciutadania la possibilitat de participar directament en la conversa sobre el país que podem i volem ser en el món postcovid. Les idees que els ponents i els ciutadans presentin durant les sessions s’incorporaran a l’Estratègia nacional de llarg termini que prepara l’Oficina Nacional de Prospectiva i Estratègia del Govern d'Espanya com a part del projecte Espanya 2050 i a la Conferència sobre el futur d’Europa que han engegat les institucions europees i a l'Agenda de Prospectiva estratègica de la Comissió Europea.

 

Més informació

Aquí podreu trobar el link al programa: www.futuros.gob.es/digitalizacion 

 

Els Diàlegs sobre el futur

Els Diàlegs sobre el futur són una iniciativa del Govern d'Espanya, amb el suport de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i 70 institucions públiques més (ajuntaments, governs autonòmics, fundacions i universitats) que vol contribuir a impulsar converses plurals, informades i constructives sobre les oportunitats i els desafiaments que portarà el món postcovid.

 

Els Diàlegs tindran lloc entre els mesos de setembre i desembre d’enguany a les disset comunitats autònomes. Inclouran 100 taules de debat, 37 tallers ciutadans i reunions d’alt nivell en què participaran més de 500 ponents, entre els quals hi haurà el president i les vicepresidentes del Govern, presidents i consellers autonòmics, ministres, secretaris d’Estat, alts càrrecs i experts de la Comissió Europea i del Parlament Europeu, alcaldes, CEO, emprenedors, experts universitaris, periodistes i líders del tercer sector i de la societat civil.

 

Diàleg a Palma

Aquest dilluns i dimarts s'ha celebrat a Palma un diàleg centrat en el futur de l'economia circular, que ha inaugurat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el director de l'Oficina de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro; i l'alcalde de Palma, José Hila.

Aquí en podeu trobar un resum de les jornades.

 

 

 

 

Detalls

Data de publicació
5 octubre 2021