Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article4 octubre 2021

Manuel Szapiro: “Les Illes Balears són pioneres en economia circular”

Palma acull fins demà una edició dels “Diàlegs sobre el futur”, una iniciativa del govern d’Espanya, la Comissió Europea, el Parlament Europeu i seixanta institucions publiques més per reflexionar sobre l’etapa post pandèmia.

Diàlegs sobre el futur
Diàlegs sobre el futur
Diàlegs sobre el futur

El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, ha participat en la inauguració de l’edició dels “Diàlegs sobre el futur”, una iniciativa que es portarà a terme a disset ciutats espanyoles al llarg dels pròxims tres mesos. L’objectiu d’aquests diàlegs és el d’estimular el debat i aplegar idees per a la Conferència sobre el futur d’Europa i contribuir a reflexionar sobre les oportunitats i els reptes que plantejarà el món post pandèmia. En aquesta ocasió, el diàleg s'ha centrat en les perspectives i oportunitats que presenta l'economia circular, així com els seus objectius i conseqüències.

Szapiro ha ressaltat en el seu discurs el paper de les Illes Balears com a regió pionera en el foment de l’economia circular. En aquest sentit, ha assenyalat el potencial de la seva implementació en la reducció de l’impacte ambiental de l’economia: les emissions de gasos d’efecte hivernacle podrien reduir-se un 61% en el sector de la construcció, un 70 % en el del transport i un 50% en el cas de l’agricultura.

En aquesta ocasió, el diàleg ha comptat també amb la participación de l’experta en Economia Circular de la Comissió, María Rincón Liévana.  També hi ha participat la presidenta del govern de les Illes, Francina Armengol, i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. El debat s'ha centrat en els reptes i oportunitats que suposen el canvi de model actual cap a una economia circular.

 

Segueix els “Diàlegs sobre el futur"

Els Diàlegs es retransmetran en línia i les idees que s’hi expressin s’incorporaran a la plataforma digital multilingüe de la Conferència sobre el Futur d’Europa, que alimentarà tot el procés de reflexió dels Panels ciutadans i el Plenari de la conferència per finalment donar lloc a unes conclusions que es presentaran a les institucions europees la primavera del 2022.

 

Més informació

Discurs de Manuel Szapiro, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Fitxa: Economia circular - tanquem el cercle

 

Detalls

Data de publicació
4 octubre 2021