Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article10 novembre 2023Representation in Spain – Barcelona

Els fons NextGenerationEU fan possible la inversió en projectes socials més important a Catalunya

Els fons NextGenerationEU fan possible la inversió en projectes socials més important a Catalunya

El Govern de Catalunya ha anunciat una inversió de 400 milions d'euros dels fons europeus NextGenerationEU en 765 projectes i infraestructures socials fins al 2026. Aquest matí s’han presentat les xifres dels projectes finançats pel Departament de Drets Socials al Born Centre de Cultura i Memòria, 

 

Quatre-cents milions d'euros per fer realitat 765 infraestructures i projectes socials a Catalunya fins al 2026. Aquesta inversió, la més gran que s’ha fet mai a Catalunya en l’àmbit social i que avui ha presentat el govern de la Generalitat, és possible gràcies als fons europeus NextGenerationEU. El Born Centre de Cultura i Memòria ha acollit un acte on s’han  presentat les xifres del paquet d’inversió, gestionat pel Departament de Drets Socials al Born Centre de Cultura i Memòria, a Barcelona.

 

NextGenerationEU és el pla de recuperació llançat per la UE arran de la pandèmia del coronavirus. L’objectiu és transformar l’economia i la societat europees per fer-les més sostenibles i adaptades a l’era digital i també més resilients i preparades davant de futures crisis.

 

La inversió de quatre-cents milions que ha presentat el govern pretén situar el sistema de protecció social a Catalunya al nivell dels més avançats d’Europa. Prop de la meitat del paquet, dos-cents milions, es destinarà a millorar la infraestructura social. Entre d’altres, es construiran tres noves residències públiques i centres de dia, així com set centres Barnahus   per atendre infants víctimes d'abusos sexuals.

 

La inversió també farà possibles projectes d’innovació social, com el projecte Rehab-lab, de la Fundació iSocial, que busca proporcionar ajudes funcionals a persones amb discapacitat o amb necessitat de suport.

 

vozes

L’acte de presentació del paquet d’inversió social NextGenerationEU ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Pere Aragonès; i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, a més de responsables del Departament de Drets Socials i representants d’alguns dels projectes que es duran a terme.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec la formació musical Vozes. Aquest grup de musics forma part d'un projecte que promou la cohesió social i la integració de nens provinents de barris desfavorits de Barcelona, així com les seves famílies, a través de la música. El fundador de Vozes i director de la formació musical, Pablo González, és el protagonista d’una de les 12 històries inspiradores d el Calendari de 2023: Herois Europeus de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

 

 

 

 

 

Més información sobre els projectes NextgenerationEU a Catalunya i les Illes Balears:

 

Detalls

Data de publicació
10 novembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona