Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article13 octubre 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

Els fons NextGenerationEU i el seu impacte real al territori

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona té registrats i descrits al mapa més d’una vuitantena de projectes finançats amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a Catalunya i les Illes Balears

Óneseuropa1

El pla de recuperació NextGenerationEU està a ple rendiment i a Catalunya i les Illes Balears tenim actualment milers de projectes que ja s’estan duent a terme amb el suport d’aquests  fons. Es tracta d’iniciatives molt diverses en l’àmbit de la innovació,  la transició ecològica, la transformació digital, el creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu, la cohesió social i territorial, la salut i la resiliència. L’objectiu del mapa ‘NextGeneration a prop teu’ és oferir una mostra que, tot i lluny de ser exhaustiva, pugui ser representativa dels diversos projectes que ja estan tenint un impacte en el territori.

 

Amb aquest mateix objectiu de mostrar els efectes d’aquests fons europeus a través d’exemples concrets, el centre d’informació Europe Direct Girona, en col·laboració amb la UdG i la Diputació de Girona ha elaborat la Guia de Projectes de Territori Next GenerationEU, que aplega una desena de projectes emblemàtics que ja estan en marxa a les comarques gironines. La guia presenta els diversos projectes amb tota la informació pel que fa al finançament, els beneficiaris i les palanques i components del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència on s’emmarquen i proposa eines per assegurar la seva sostenibilitat i la continuïtat més enllà del període de finançament inicial.

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona va acollir un acte de presentació de la guia i debat sobre l’impacte dels fons, que va comptar amb la participació de Manuel  Manuel Szapiro, director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona;  Míriam Lanero, diputada delegada de Projectes Europeus de la Diputació de Girona, així com d’altres representants institucionals i beneficiaris dels projectes. 

En la seva intervenció Manuel Szapiro va destacar que «NextGenerationEU és un esforç històric de solidaritat. L’acte d’avui ens permet conèixer projectes transformadors de primera mà i construir Europa des del territori, treballant per les futures generacions». 

 

on2

 

Sèrie de vídeos documentals

Aquest mes la Comissió Europea ha presentat cinc càpsules documentals que mostren exemples concrets de projectes finançats amb fons NextGenerationEU a Catalunya i els beneficis que reporten a la ciutadania. Aquests projectes també formen part del mapa interactiu de projectes NextGenerationEU a Catalunya i les Illes Balears: «Next Generationa prop teu».

La Comissió disposa d’un formulari de registre a la seva web perquè els beneficiaris de projectes NextGenerationEU puguin fer arribar la informació i que s’inclogui al mapa.

 

Detalls

Data de publicació
13 octubre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona