Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article30 novembre 2022Representation in Spain – Barcelona

Granollers ampliarà i millorarà la infrastructura ciclista amb fons Next Generation

Les actuacions tenen l'objectiu de promoure la mobilitat sostenible i millorar la qualitat de l’aire del municipi

Aparcament de bicicletes
Aparcament de bicicletes. Font: Ajuntament de Granollers

Amb l’objectiu de potenciar l’ús de la bicicleta i reduir els desplaçaments amb vehicle privat, s’ampliaran els carrils bici del carrer Josep Torras i Bages i de l’avinguda Estació del Nord i s’instal·laran onze nous mòduls d’aparcament tancat per a bicicletes.

Properament, s’iniciarà la licitació per al subministrament i instal·lació dels aparcament per a bicicletes per un valor estimat de 150.000 euros i un termini de 5 mesos. La ubicació inicialment prevista dels nous aparcaments és a la plaça de la Font Verda, a la zona dels instituts, al Palau d’Esports i en altres zones esportives de la ciutat, com al carrer Girona a l’altura del Club Bàsquet Granollers, i als barris de Can Mònic, Gan Gili i Ponent. Es tracta d’aparcaments públics per a bicicletes, segurs i gratuïts, que se sumen als nou mòduls que ja es van instal·lar el mes de setembre de 2021 i al de l'estació de Granollers Centre, instal·lat el febrer de 2020.

Pel que fa a l’ampliació dels carrils bici, la Junta de Govern Local va aprovar inicialment el projecte el dimarts 8 de novembre, per un valor de prop de 325.000 euros. Es tracta de l’ampliació del tram de l’avinguda de l'Estació del Nord i del carrer Josep Torras i Bages, entre Joanot Martorell i Joan Prim, contribuint a consolidar i ampliar la xarxa pedalable actual.

Aquestes actuacions estan emmarcades en el projecte Granollers aposta per la mobilitat sostenible i la millora de la qualitat de l’aire, i compten amb el finançament del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), en el marc del programa d’ajuts a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà. Formen part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea amb els fons Next Generation. És una de les subactuacions d'ampliació i millora de la infraestructura ciclista a Granollers.

 

Més informació

Font: Ajuntament de Granollers

Detalls

Data de publicació
30 novembre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona