Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa15 juliol 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

La directora de la Representació de la Comissió Europea a Espanya i l’ambaixador de Txèquia presenten les prioritats de la presidència txeca del Consell

La directora de la Representació de la Comissió Europea a Espanya, María Ángeles Benítez, i l’ambaixador de Txèquia a Espanya, Ivan Jančárek, presentaran les prioritats de la presidència txeca del Consell en un acte que tindrà lloc dimarts 19 de juliol a l’Aula Europa de les institucions europees a Barcelona i que també comptarà amb la participació de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

La Presidència rotatòria del Consell

Els diferents estats membres assumeixen la Presidència del Consell per torns de sis mesos. Durant un semestre, l'estat de torn presideix les sessions a tots els nivells del Consell, contribuint a garantir la continuïtat del treball de la UE en aquesta institució.

 

Els estats membres que exerceixen la Presidència col·laboren estretament en grups de tres, anomenats trios. El trio actual està integrat per les Presidències francesa, txeca i sueca. Espanya assumirà la presidència el segon semestre del 2023.

 

Presidència txeca

El passat 1 de juliol, Txèquia va assumir la Presidència rotatòria, que ostentarà durant els propers sis mesos. Sota el lema «Europa com a missió», la Presidència txeca se centrarà en cinc punts prioritaris:

·       gestió de la crisi dels refugiats i recuperació d'Ucraïna després de la guerra;

·       seguretat energètica;

·       reforç de les capacitats de defensa d'Europa i la seguretat del ciberespai;

·       resiliència estratègica de l'economia europea; i

·       resiliència de les institucions democràtiques.

 

  • Es prega confirmació d’assistència per correu electrònic a: comm-bcn-premsaatec [dot] europa [dot] eu (comm-bcn-premsa[at]ec[dot]europa[dot]eu)

 

Detalls

Data de publicació
15 juliol 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona