Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article19 juny 2023Representation in Spain – Barcelona

“La guerra a Ucraïna és més que un desafiament, és existencial per la Unió Europea”

‘Tot a Europa’ de Ràdio 4 entrevista el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro.       

Manuel Szapiro
Foto: RTVE

Barcelona. 19 de juny de 2023.  Aquest diumenge s’ha emès al programa Tot a Europa (Radio 4 – RNE) una entrevista amb el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro. “La guerra a Ucraïna és una lluita pels nostres els valors. Al cap i a la fi, és una lluita per la democràcia, una lluita per la pau, una lluita per la dignitat humana, una lluita per la llibertat, per l’integrat territorial; tot el que fa Europa. Si guanya Rússia aquesta guerra, el que guanyarà és la llei del més fort contra l’ordre de pau i de seguretat que coneixíem fins ara. És més que un desafiament, és existencial per la Unió Europea. Per això hem posat totes les eines que hem pogut, tant per ajudar el poble ucraïnès com per enderrocar l’economia de guerra de Rússia.”  Aquestes són declaracions de Manuel Szapiro, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, durant el programa Tot a Europa (Radio 4 – RNE) emès aquest diumenge.

 

Al ser preguntat per les intervencions a la Conferència sobre el Futur d’Europa realitzades des de Catalunya, ha explicat que “el que acabem d’adoptar, que és una estratègia sobre la salut mental, era una proposta que s’havia fet des de Catalunya i altres parts d’Europa on la UE havia de treballar millor amb els estats membres, associacions, empreses, escoles, universitats per cuidar millor i prevenir els problemes de salut mental”, en referència a la Comunicació de la Comissió Europea del 7 de juny de 2023 sobre un nou enfocament integral de la salut mental dins de la Unió Europea de la Salut.

 

Així mateix, quant als fons estructurals i de recuperació europeus, Manuel Szapiro ha afirmat que “Catalunya és una terra d’inversió i d’industrialització”, i tot seguit ha mencionat la iniciativa  «NextGenerationEU a prop teu», un mapa interactiu que aplega exemples de projectes que ja s’estan desenvolupant a Catalunya i les Illes Balears gràcies als fons NextGenerationEU i específicament a través del seu Mecanisme de Recuperació i Resiliència. Es tracta d’un exercici pilot que va impulsar la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i que ja compta amb més de 60 projectes amb impacte al territori.

 

Podeu escoltar l’entrevista a la pàgina web de Tot a Europa.


Tot a Europa és un programa divulgatiu en el qual es tracten temes d’actualitat europea, així com el funcionament, la història i les polítiques de la UE. El director de Representació ha començat la seva intervenció destacant el dinamisme i didactisme del programa, del qual ha reconegut ser seguidor.  Mitjançant preguntes dels dos entrevistadors, Francesc Cruanyes, presentador de Tot a Europa, i Albert Garrido periodista i col·laborador habitual, Szapiro ha abordat els principals temes d’actualitat europea, com ara la invasió russa d’Ucraïna, les polítiques de migració de la UE, els fons de recuperació i estructurals europeus i l’Any Europeu de les Competències.

Detalls

Data de publicació
19 juny 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona