Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article15 juliol 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

Laura Chillerón guanya el Concurs XV Concurs de Periodisme sobre la UE

Les institucions europees a Barcelona han anunciat avui l’article guanyador de la quinzena edició del Concurs de periodisme sobre la UE que té l’objectiu de promoure la reflexió i anàlisi sobre temes europeus entre els joves universitaris.

Alpuente

Laura Chillerón, que aquest mateix divendres acaba el doble grau en periodisme i ciències polítiques a la Universitat Cardenal Herrera de València, s’ha fet amb e premi gràcies a un article sobre com Europa pot reforçar l’autoestima  dels joves que viuen en zones rurals.

Amb el títol “Cuando lo europeo revaloriza lo local y lo personal: la historia de los adolescentes rurales de Alpuente”, Chillerón ha redactat una crònica periodística que compta amb les veus dels alumnes i professors de l’escola rural d’un poble de València que gràcies a la participació en el programa d’escoles ambaixadores del Parlament Europeu, no només han despertat la seva pertinença a Europa sinó també l’orgull de pertànyer a una zona rural.

Enguany, i coincidint amb l’Any Europeu de la Joventut, el tema del concurs era les oportunitats que la UE ofereix als joves. Una dotzena d’estudiants universitaris han participat en aquesta edició del certamen que també ha comptat amb xerrades en diferents universitats de tot el país.

L’article serà publicat al Diari Ara i la seva autora, Laura Chillerón participarà en un viatge de periodistes a Brussel·les on tindrà l’oportunitat de conèixer amb profunditat i de ben a prop el funcionament de les institucions europees.

Més informació

Pàgina web del Concurs de periodisme

Recupera les xerrades a les universitats sobre les oportunitats que la UE ofereix als joves

 

Detalls

Data de publicació
15 juliol 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona