Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article25 gener 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

L’Institut Guillem Catà de Manresa participa en un projecte europeu per millorar les habilitats digitals del professorat i desenvolupar noves metodologies

El projecte e-FLIP, finançat pel programa Erasmus+, suma els esforços d’entitats educatives de set països per fer front als reptes que suposa l'ensenyament virtual per desenvolupar una metodologia més eficient, interactiva i equitativa.

INS Guillem Catà

Amb la pandèmia s’ha estès l’ús d’internet a les aules i l’ensenyament a distància. Tot i això, la implementació d’eines digitals als centres educatius comporta reptes per a alumnes i professorat. En aquest sentit, s’ha fet palesa la necessitat de millorar la competència digital dels docents i de trobar noves metodologies que permetin un ensenyament virtual més eficient, interactiu i equitatiu.

En aquest context, l’INS Guillem Catà de Manresa participa en el projecte e-FLIP, l’objectiu del qual és desenvolupar i implementar un model educatiu (e-Flip Model) adaptable a un entorn virtual, basat en la metodologia d’aula invertida (Flipped Classrrom), així com una plataforma de formació per a professorat (e-Module), orientada a millorar les seves habilitats en l’entorn digital.

Per poder aprofitar les possibilitats que ofereix l’entorn digital, el projecte vol que els docents adquireixin competències en matèria digital que els permetin implementar una metodologia que s’adapti a les necessitats dels estudiants, especialment en els casos d’aquells que experimenten dificultats en l’aprenentatge.

El centre bagenc col·labora amb sis altres entitats educatives, des d’universitats a centres de formació de professorat, d’Eslovàquia, Turquia, Grècia, Itàlia, Alemanya i Islàndia. En la primera mobilitat, organitzada per la Universitat de Gaziantep (Turquia), s’han establert les bases del projecte i la responsabilitat de cadascun dels socis. Properament, tindrà lloc una nova mobilitat a Berlin on es posarà fil a la formació dels docents implicats. Al final del projecte, el projecte e-FLIP crearà un e-book sobre el model d’aula invertida implementat, amb eines i models d’aprenentatge per a fer possible la seva adaptació al format digital.

Detalls

Data de publicació
25 gener 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona