Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article31 març 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Tarragona acull el primer centre Barnahus a Espanya, un model d’atenció per a nens que han patit abusos sexuals

Barnahaus

Aquest dimecres s’ha inaugurat a Tarragona, el primer centre Barnahus, un lloc on els nens i adolescents que han patit abusos sexuals són atesos per professionals de tots els àmbits per poder superar aquest procés tan traumàtic de la manera més plàcida possible, gràcies a un entorn i una cooperació acuradament dissenyada. El projecte compta amb el suport del fons Next Generation UE.

 

Una idea islandesa

Els centres Barnahus (o Cases de la Infància) tenen el seu origen a Islàndia, es tracta de centres que compten amb sales de jocs, entorn natural i instal·lacions per ajudar els nens que han patit abusos sexuals o n'han estat testimonis. A més, els infants estan en tot moment acompanyats i atesos per professionals.

La construcció de la casa Barnahus de Tarragona permetrà oferir un entorn segur per als nens i on intervinguin tots els sectors que s'encarreguen d'estudiar i atendre casos d'abusos sexuals per tal d'assolir la justícia en aquests casos d'abusos sexuals en menors .

La Comissió Europea planeja implantar aquest projecte, que compta amb el finançament dels fons #NextGenerationEU a altres països de la UE.

 

Més informació sobre els projectes Next Generation: https://barcelona.spain.representation.ec.europa.eu/estrategies-i-prioritats/next-generation-prop-teu_ca

Detalls

Data de publicació
31 març 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona