Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article19 maig 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Un projecte europeu amb participació catalana crearà nous sistemes de seguretat a les carreteres

L’acte final del projecte SAFE-UP ha tingut lloc aquest dimecres a la seu d’Idiada a Santa Oliva (Baix Penedès)

Fotos IDIADA

Aquest dimecres ha tingut lloc l’acte final de SAFE-UP a la seu d’Applus Idiada a Santa Oliva. Aquest projecte ha sigut liderat per l’empresa Idiada i coordinat per una xarxa de col·laboradors a nivell europeu, entre els quals les empreses Aimsun i Bosch.

SAFE-UP se centra en la creació de nous sistemes de seguretat, tant actius com passius, la producció d’altres eines per identificar escenaris crítics de seguretat a les carreteres i el plantejament de noves metodologies d’avaluació de la seguretat. Beneficiari dels fons Horizon 2020, aquest projecte mostra una enfoc holístic de la seguretat, i crearà tecnologia per protegir tant a conductors com a altres usuaris de les vies.

 

IDIADA

 

Un projecte europeu amb participació catalana crearà nous sistemes de seguretat a les carreteres

 

En l’acte van assistir-hi  representants institucionals, investigadors i experts del sector de l’automoció que van poder seguir un simposi i una taula de debat, a més de comprovar en directe el funcionament dels sistemes desenvolupats gràcies al projecte SAFE-UP a les pistes d’Idiada, punteres a tot Europa.

La seguretat viària, una prioritat a la UE

Més de 20.000 persones van perdre la vida a les carreteres de la UE durant el 2022, la gran majoria eren peatons, ciclistes i motoristes. La Comissió Europea ha establert un marc de seguretat viària 2021-2030 en el qual ha reafirmat el seu compromís per aconseguir 0 víctimes mortals i ferits greus a les carreteres europees (“Vision Zero)  al 2050 i retallar-les a la meitat d’aquí al 2030..

Més informació sobre el projecte SAFE-UP

Més informació sobre Horizon 2020

Pàgina web sobre seguretat viària a la UE  

 

 

Detalls

Data de publicació
19 maig 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona