Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article6 abril 2022Representation in Spain – Barcelona

Una plataforma digital impulsada per la Comissió Europea recopila tots els projectes finançats amb fons europeus des de 2014

Una plataforma digital impulsada per la Comissió Europea recopila tots els projectes finançats pel Fons Social Europeu (FSE), el Fons de Cohesió i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) des de 2014.

Projectes europeus

A la plataforma, anomenada Kohesio, s’hi accedeix des de l’adreça https://kohesio.ec.europa.eu i permet consultar 1,5 milions d’iniciatives dels 27 estats membres, 8.053 de les quals desenvolupades a Catalunya.

És la primera vegada que la comissió crea i posa a disposició de la ciutadania una base de dades d’aquesta magnitud i amb aquesta informació. Kohesio s’ha creat gràcies a la col·laboració entre les diferents administracions.

La plataforma permet conèixer al detall com inverteix la Unió Europea en polítiques de cohesió econòmica, social i territorial i fomenta l’intercanvi de millors pràctiques. En aquest sentit, la plataforma ofereix:

  • Dades d’1,5 milions de projectes del període 2014-2020 amb enllaç als corresponents programes i fons, així com l’estat d’execució.
  • Perfils dels 500.000 beneficiaris dels projectes.
  • Un mapa interactiu que permet obtenir les dades geogràficament.

La plataforma Kohesio és una aposta de la Comissió Europea per la transparència. La intenció és continuar amb el seu desenvolupament per incloure projectes del nou període de programació 2021-2027.

 

Més informació

Projecte Kohesio

Servei d'Ocupació Públic de Catalunya

Detalls

Data de publicació
6 abril 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona