Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article22 maig 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

Esdeveniment Mes Europeu de la Diversitat 2023

diversitat

Aquest dilluns ha tingut lloc a la Representació de la Comissió Europea a Barcelona l’acte de signatura de la Carta de la Diversitat, que s’ha realitzat durant l’esdeveniment oficial del Mes Europeu de la Diversitat a Espanya. Aquesta iniciativa, posada en marxa per la Fundación Diversidad i impulsada per la Comissió Europea, ja ha superat la xifra de 1 550 organitzacions, empreses i institucions signants; cosa que la converteix en la tercera carta més popular de la Plataforma de Cartes de la Diversitat de la Unió Europea.

L’acte ha comptat amb la benvinguda de Manuel Szapiro, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, i Maravillas Rojo, patrona de la Fundación Diversidad. Szapiro ha destacat: «La diversitat està en l’ADN de la UE. “Unida en la Diversitat” és el nostre lema i aquesta divisa d’unitat en la diversitat i de solidaritat té tot el sentit en el marc actual de la guerra d’agressió de Putin vers Ucraïna. La nostra diversitat és la nostra força, la solidaritat és el nostre motor i la pau continua sent, més que mai, el nostre objectiu col·lectiu». 

A l’acte, conduït pel periodista Carles Mesa, hi han assistit representants empresarials i institucionals, que han pogut seguir dues taules de debat, una conferència magistral sobre lideratge i talent i la benvinguda a disset nous signants de la Carta de la Diversitat. A més, els assistents han pogut gaudir d’una actuació musical del reconegut violinista Aaron Lee, patró de la Fundación Diversidad. Finalment, l’acte ha sigut clausurat per María Eugenia Girón, presidenta de la Fundación Diversidad.

carlos mesa
diversitat
diversitat

 

Mes Europeu de la Diversitat

L’esdeveniment oficial a Espanya del Mes Europeu de la Diversitat, que s’ha celebrat per primera vegada a Barcelona, s’emmarca en l’Any Europeu de les Competències. L’objectiu n’és destacar que, en temps d’incertesa, la transició tecnològica i verda, així com la gestió de la diversitat, són factors fonamentals per potenciar qualsevol estratègia empresarial i de negoci. I, per fer-ho, és important posar les persones al centre, tenint en compte la diversitat de talents i punts de vista. La Carta de la Diversitat és un compromís simbòlic amb deu valors i principis europeus en matèria de no discriminació i inclusió laboral. Té una validesa de dos anys. El Mes Europeu de la Diversitat a Espanya, que ja va per la tercera edició, compta amb el patrocini de CaixaBank, Diageo, Vivofácil i amb suport de la Unió Europea. També s’hi han unit com a col·laboradors Atresmedia, Corresponsables i RTVE.

 

Carta Diversitat

Carta diversitat

Vídeo complet de l'esdeveniment

 

 

Més informació del Mes Europeu de la Diversitat

Més informació de l’Any Europeu de les Competències

Detalls

Data de publicació
22 maig 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona