Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article27 març 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

TMB presenta 78 busos elèctrics finançats amb fons europeus

Busos elèctrics

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat  la seva nova flota de busos que incorpora més vehicles sostenibles amb l’objectiu d’arribar a tenir un 25% de la flota de zero emissions al 2024.

S’han presentat un total de 78 busos que ja s’estan incorporant a la circulació, en concret a les línies totalment electrificades, la H16 i la V15 (tot i que també poden circular per la 7 i la 33). Els nous busos han costat un total de 46 milions d’euros i se sumen als 30 elèctrics dels quals TMB ja disposava.

 

Finançament europeu

Dels 78 autobusos 100% elèctrics que s’han presentat, 38 estan inclosos en projecte TB CLEAN URBAN TRANSPORT FLEET RENEWAL” pel qual es reben ajuts europeus del programa Connecting Europe Facility (CEF Transport). Els altres 40 formen part d’un total de 105 autobusos elèctrics  que es finançaran amb Fons Next Generation a través dels ajuts del “Programa de ayudas a municipios para la implantación de zonas de bajas emisiones y la transformación digital y sostenible del transporte urbano” concedits pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana.

 

Més informació

Notícia de la página de TMB

Pàgina Next Generation a prop teu

Connecting Europe Facility  

Detalls

Data de publicació
27 març 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona